U trendu

Portland i Dalas drže korak za Denverom

Košarkaši Portlanda i Dalasa zabeležili su rano jutros pobede u nastavku takmičenja NBA lige i tako zadržali korak za Denverom u borbi za plej-of mesto u Zapadnoj konferenciji.

Portland je kod kuće rutinski pobedio Njujork 110:95 i tako došao do 33. pobede u sezoni, odnosno sada ima jednu manje od Denvera, koji se nalazi na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of.

Blejzerse je do pobede predvodio Dejmijen Lilard sa 30 poena, dok je Si-Džej Mekolum postigoa 20. Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić doprineo je trijumfu sa 16 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Njujork je igrao bez povredjenog Karmela Entonija, a najefikasniji u timu bio je Kristaps Porzingis sa 18 poena.

Dalas je kod kuće uspeo da pobedi LA Klipers sa 97:95 i tako došao do 31 pobede, odnosno ima jednu više od Nju Orleansa i dve manje od Portlanda. Maverikse su do trijumfa predvodili Set Kari sa 23 poena i Harison Barns sa 21.

San Antonio je kod kuće pobedio Memfis sa 97:90 i tako prišao Golden Stejtu na dve pobede zaostatka pred njihov okršaj sledeće nedelje, koji potencijalno može da odluči o prvom mestu Zapada i najboljem skoru u ligi.

Lamarkus Oldridž postigao je 23 poena, dok je Kavaj Lenard dodao 19 za 55. pobedu Spursa u sezoni. Tim iz Teksasa sada ima dve pobede manje od Golden Stejta, sa kojim igra sledeće srede. Ove dve ekipe imaju ubedljivo najbolji učinak u NBA, pošto trećeplasirani tim Zapada, Hjuston ima 49 pobeda, a četvrta Juta 44. Na Istoku najbolji učinak imaju Klivlend i Boston sa po 46 pobeda.

Toronto je kod kuće pobedio Majami sa 101:84, tako da tim sa Floride nije uspeo da uveća svoju prednost na osmom mestu Istoka u odnosu na pratioce. Hit sada ima 35 pobeda, odnosno jednu više od Čikaga i Detroita, odnosno, tri više od Šarlota.

Bruklin je kod kuće pobedio Feniks sa 126:98 i tako prvi put u sezoni vezao dve pobede.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju četvrtka i petka:

Bruklin – Feniks 126:98
Majami – Toronto 84:101
Dalas – LA Klipers 97:95
San Antonio – Memfis 97:90
Portland – Njujork 110:95

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.