U trendu

Preminuo Zlatko Saračević

ZAGREB – Legendarni jugoslovenski i hrvatski rukometaš i trener Podravke Zlatko Saračević preminuo je večeras u 60. godini od srčanog udara.

Saračeviću je pozlilo u Korpivici nakon derbija sa Lokomotivom i odmah je prebačen u bolnicu, gde su lekari pokušavali da ga reanimiraju oko 40 minuta, prenosi hrvatski Index.

Kako navodi „Podravski list“, Šarčeviću je pozlilo nakon što je dao izjavu posle derbija u hrvatskom žzenskom rukompetu, u kojem je Podravka Vegeta u Koprivici pobedila Lokomotivu s 32:29.

„Čestitam devojkama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti devojke jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su delovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica bronzane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan superkvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvalitet koje još imamo“, rekao je Saračević, kojem je pozlilo nakon davanja ove izjave.

Saračević je rođen u Banjaluci 5. jula 1961. godine, a od 1977. do 1987. godine je nosio dres Borca iz Banjaluke, s kojim je osvojio prvenstvo Jugoslavije 1981. i Kup 1979. godine, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

U karijeri je igrao i za Medvešcak Zagreb, Nimes, Bordo, Kreteil, Istr, Zagreb, Veszprem, a karijeru je završio 2003. u riječkom Zametu.

Kratko vrijeme bio je pomoćni trener RK Zagreb, a 2016. preuzeo je klub u Dubrovniku.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju u Švajcarskoj na Svetskom prvenstvu 1986. godine i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.