U trendu

Primitivac: Nekadašnja teniska legenda brutalno izvređao igračicu Velike Britanije (video)

Bio je veliki igrač 70-ih godina, bivši broj 1, pobednik Rolan Garosa i US Opena, danas je mali čovek, ogorčeni starac koji se sramoti šovinističkim i vulgarnim ispadima kao selektor rumunske FED Kup reprezentacije.

Ilie Nastase (70) napravio je skandal u Rumuniji uoči i tokom dvoboja protiv Velike Britanije, kada je britansku igračicu Jo Kontu nazvao kur***. Nije poštedeo ni glavnog sudiju, a ni selektorku Velike Britanije En Ketavong.

https://www.youtube.com/watch?v=r4Zw72Sv6Lc

Bilo mi je jako neprijatno, zapravo svima je bilo. Ni jedna žena ne bi trebala da podnosi takve stvari. Nisam znala kako bih se postavila – rekla je Ketavong.

U meču između Jo Konte i rumunske igračice Sorane Kirste, Britanka se žalila na vulgarna dobacivanja domaćih navijača. Sudija je dao opomenu domaćinu zbog nesportskog ponašanja, a na to je protestovao Nastase.

Nakon svađe sa sudijom, Nastase je poslat na tribine, ali pre toga je dobacio Konti i selektorki Velike Britanije: ‘Kur*** jedne!’. I nije tu stao, vređao je i sudiju, a dok su ga izvodili, Jo Konta je zaplakala.

Odigrala je još jedan gem u drugom setu i tražila prekid meča. Nakon 20 minuta vratila se na teren i pobedila 6-2, 6-3 što je izazvalo bes kod Rumunke.

– Zašto nije stala na 2-1? Počela je da plače kod 3-1 za mene. I mene su širom sveta vređali, ali nisam plakala i prekidala mečeve – rekla je Kirstea.

Jo Konta je pobedom izjednačila na 1-1, a Rumunija će do kraja ovog susreta biti bez Nastasea koji je suspendovan, a moguće je i kako će ga izbaciti iz tenisa.

– Ponosna sam kako sam se vratila u meč. Sve je to ostavilo traga na meni. Mislim da je publika bila takva zbog Nastasaea i njegovog ponašanja. To im je dalo hrabrost da nastave da me vređaju i sve je izmaklo kontroli – rekla je Konta.

Nastase je poznat po incidentima, još iz igračkih dana. Redovno se svađao sa sudijama, na Vimbldonu je od sudije tražio da ga zove ‘Mr Nasty’. (Perverzni) Umalo je izazvao haos na US Openu kada je igrao protiv Mekinroa.

Toliko je izludeo navijače svojim provokacijama da su umalo upali na teren i pretukli ga. Iza sebe ima četiri braka, a u autobiografiji je naveo kako je spavao sa više od 2500 žena. Kasnije je to ipak malo spustio na 900.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.