U trendu

Prva pobeda srpskih fudbalera u kvalifikacijama za EP

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je danas prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je u šestom kolu sa 2:0 savladala Jermeniju.

Srbija, koja je ranije ostala bez šanse za plasman na kontinentalni šampionat, ima jedan bod, koliko i Jermenija. „Orlovima“ su tri boda oduzeta službenim rezultatom protiv Albanije.

Pred praznim tribinama u Novom Sadu, Levon Hajrapetjan postigao je autogol u 22. minutu, a strelac je bio i Adem Ljajić u 53.

U rezultatski nevažnoj utakmici, Srbija je bila bolja tokom celog susreta, a mogla je i ubedljivije do pobede, ali su Filip Kostić i Zoran Tošić pogodili stativu.

Ipak, prva je zapretila Jermenija. Jura Movsisjan je u šestom minutu šutirao, ali pravo u Vladimira Stojkovića, a lopta se onda odbila do Markosa Picelija, koji je bio neprecizan.

Kostić je nako toga pogodio stativu posle asistencije Ljajića, a Srbija je u 22. minutu povela. Kostić je centirao u peterac, a Živković je zahvatio loptu, koja je zakačila Hajrapetjana i prevarila jermenskog golmana.

Srbija je do poluvremena imala nekoliko odličnih prilika, najbolju preko Aleksandra Mitrovića koji je bio neprecizan iz izgledne pozicije, ali i preko Ljajića, koji je nekoliko puta pokušao.

Novi gol je domaći tim postigao u 53. minutu, kada je Aleksandar Kolarov prošao po levoj strani, šut mu je odbranio Gevorg Kasparov, ali se lopta odbila do Ljajića, koji je bio sam na drugoj stativi.

Srbija je imala više odličnih propuštenih prilika do kraja susreta, Jermeni su povremeno pretili, pa je rezultat ostao samo 2:0.

Za srpsku reprezentaciju su u susretu sa Jermenijom debitovali Darko Brašanac i Uroš Spajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.