U trendu

Radnički pobedio Partizan

Fudbaleri Radničkog pobedili su danas na svom terenu u Nišu Partizan sa 3:1, u utakmici 32. kola Super lige Srbije, u plej-ofu.

Partizan je poveo u 42. minutu golom Djordja Ivanovića, a izjednačio je Saša Stojanović u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena iz slobodnog udarca. Radnički je poveo iz sumnjive situacije golom Petra Grbića u 48. minutu, a pobedu je obezbedio Lazar Randjelović u 52. minutu.

Radnički je imao više loptu u prvom delu, a prvu dobru priliku imao je u 11. minutu. Posle prodora po desnoj strani centrirao je Grbić, loptu je odbio golman Filip Kljajić do Stojanovića, koji je šutirao pored gola.

Zbog povrede kolena fudbaler Partizana Mark Valijente je u 23. minutu izašao iz igre.

U 36. minutu Grbić je dobro pronašao Nermina Haskića, koji se u dobroj prilici nije dobro snašao, dok je Nikola Drinčić u 41. minutu dobro šutirao, ali je loptu odbio u polje jedan igrač Partizana.

Partizan je poveo u 42. minutu. Nemanja Nikolić se dobro izborio za loptu i poslao je ka golu domaćih, tu je bio i Rikardo, ali je do lopte došao Ivanović i ubacio je u mrežu.

U samoj završnici prvog dela igre domaći su izjednačili. Posle prekršaja Milana Smiljanića nad Haskićem na ivici šesnaesterca, slobodan udarac dobro je izveo Stojanović i pogodio mrežu.

Radnički je poveo u 48. minutu iz sumnjive situacije. Grbić je šutirao pred gol posle prodora sa leve strane, ispred golmana Partizana u ofsajdu se nalazio Randjelović, koji nije pipnuo loptu, ali je ometao Kljajića, koji nije mogao da dodje do lopte, koja je završila u mreži.

Posle četiri minuta domaći su udvostručili prednost golom Randjelovića, iskosa sa desne strane.

Fudbaler Radničkog Drinčić je u 61. minutu napustio teren zbog povrede.

U završnici utakmice Partizan je napadao, pokušavali su Ivanović, Zdjelar i Miletić, ali nisu uspeli da savladaju golmana Borivoja Ristića.

Radnički je drugi na tabeli sa 41 bodom, četiri manje od Crvene zvezde, a Partizan je treći sa 30 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Čukarički.

U sledećem kolu, u četvrtak, Partizan će igrati na gostovanju protiv Crvene zvezde, a Radnički će dočekati Čukarički.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.