U trendu

Radnički u Evropi, Spartak čeka šansu

Fudbaleri Radničkog igraće uz Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evropa naredne sezone, dok će treća ekipa biti poznata u sredu posle finala Kupa Srbije.

Radnički je u poslednjem kolu Super lige pobedio Napredak rezultatom 4:1 i tako zauzeo treće mesto na tabeli srpskog prvenstva. Niški klub ima 37 bodova i pobedom je prestigao Spartak, koji ima takodje 37, ali je bio lošije plasiran posle 30 kola, odnosno pre početka plej-ofa.

Partizan je u pobedio Spartak na svom stadionu rezultatom 2:0, golovima Danila Pantića u trećem i Leandrea Tavambe u 28. minutu.

Spartak i dalje ima šansu da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evropa, a to će zavisiti od finala Kupa u kom će se u sredu sastati Partizan i Mladost iz Lučana. Ako Mladost osvoji trofej igraće u Evropi, a Spartak će ako Partizan osvoji trofej.

Crno-beli su sezonu u Super ligi Srbije završili na drugom mestu sa 43 boda.

Radnički je u Nišu pobedio posle preokreta, s obzirom na to da je Napredak vodio pogotkom Nikole Eskića. Pobedu domaćinu i plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa doneli su Saša Stojanović i Marko Mrkić sa po jednim i Slaviša Stojanović sa dva gola.

U utakmici koja na kraju nije imala rezultatski značaj, Vojvodina je na Banovom brdu deklasirala Čukarički rezultatom 6:1. Čak četiri gola je Viktor Eze, po jedan Lazar Zličić i Lazar Arsić, dok je autogol postigao Miroslav Bogosavac. Strelac za poraženi tim bio je Slobodan Tedić.
Kada je reč o utakmici na stadionu u Humskoj, pre nje nije održan minut ćutanja za preminulog Dušana Trbojevića, nekadašnjeg fudbalera i trenera i skauta u omladinskoj školi Partizana. Samo je bio istaknut transparent na tribinama na kom je pisalo: „Čika Trbo, hvala i neka Vam je večna slava“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.