U trendu

Radvanjska osvojila Završni turnir sezone u Singapuru

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska osvojila je danas Završni turnir sezone u Singapuru, pošto je u finalu savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1, u setovima 6:2, 4:6, 6:3.

U njihovom devetom međusobnom duelu Radvanjska je do treće pobede došla posle dva sata i šest minuta igre.

Poljakinja, koja je u grupnoj fazi takmičenja zabeležila dva poraza i jednu pobedu, odigrala je jedan od najboljih mečeva na Završnom turniru sezone u Singapuru.

Ona je prvi set dobila prilično lako, servis joj veoma dobro funkcionisao, i dvaput joj je pošlo za rukom da u tom periodu napravi brejk, pa je do prednosti u setovima došla već posle 32 minuta igre.

Radvanjska je veoma dobro počela i drugi set, pošto je odmah na početku uspela da napravi brejk, ali je od tog trenutka Kvitova zaigrala znatno bolje, pa je Poljakinji u šestom i 10. gemu uspela da oduzme servis i dođe do izjednačenja u setovima.

Kvitova je na početku odlučujućeg seta povela sa 2:0, ali je Radvanjska uz dva brejka uspela da preokrene rezultat. U završnici susreta Poljakinja je još dvaput uspela da oduzme servis Kvitovoj, petoj teniserki sveta, te na taj način dođe do svog trećeg trofeja u sezoni.

Šesta teniserka na WTA listi je tako osvojila 17. trofej trofej u karijeri, ujedno i najvredniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar