U trendu

Ranijeri: Liga šampiona je blizu, moramo da ostanemo mirni

Trener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da je ekipa blizu plasmana u Ligu šampiona, i istakao da njegovi fudbaleri još nemaju razloga da slave, ali da razume navijače koji to čine.

Lester je danas u gostima pobedio Kristal palas sa 1:0 i tako stekao osam bodova prednosti na vrhu tabele.

„Moramo da ostanemo mirni, jer nikada ne znaš šta može da se desi u svakoj utakmici Premijer lige. Možemo da pobedimo, remiziramo i izgubimo. Ono što moramo da nastavimo da radimo je da guramo, jer je Liga šampiona jako blizu, a to bi bio fantastičan uspeh“, rekao je Ranijeri za Bi-bi-si (BBC) posle utakmice.

Do kraja takmičenja ostalo je još sedam kola. Lester ima 11 bodova više od Arsenala na trećem mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona, ali „tobdžije“ imaju meč manje.

„Nismo još u Ligi šampiona, ali smo jako blizu. Za dve utakmice moći ću da kažem više“, rekao je Ranijeri.

Kristal Palas je u nadoknadi vremena pogodio prečku. Ranijeri je kazao da nije bio danas nervozan, ali da jeste bio oprezan.

„Igrali smo protiv Kristal palasa, koji ima jako dobar tim, ali u prvenstvu nije pobedio u 2016. godini, što znači da će pobediti pre ili kasnije, a ja sam se nadao da to neće biti danas“, rekao je Ranijeri.

Lester se pre godinu dana borio za opstanak u ligi, a sada se bori za titulu.

„Ovo je sjajna fudbalska priča, ne znam nijednu sličnu. Mi smo počeli sezonu sa ciljem da opstanemo u ligi, a sada se borimo za nešto što niko nije pomislio da može da se desi“, rekao je Ranijeri.

On je kazao da nema problema sa psihologijom igrača.

„Cele sezone radimo dobro i vredno i treba da nastavimo tako. Moramo da budemo mirni, da uživamo i da budemo koncentrisani kao večeras. Igrači ne slave. Mislim, naravno da su radosni, ali nema slavlja. Navijači će slaviti, jer nikada nisu doživeli ovako nešto i to je dobro za njih, ali ne za nas“, rekao je Ranijeri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.