U trendu

„Rasprava o najboljem svih vremena nije ista posle Novakove diskvalifikacije“

Legendarni AustralijanacTod Vudbridž u paru sa sunarodnikom Markom Vudfordom činio je možda i najbolji teniski par u istoriji. Popularni dvojac godinama nije imao konkurenciju, a Vudbridž je kasnije nastavio da osvaja trofeje u paru s Jonasom Bjorkmanom.

Diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US Opena je sportska priča nedelje, a teniski svet podeljen je oko toga da li je najbolji na svetu trebalo da bude kažnjen toliko oštro.

Australijanac se slaže s odlukom organizatora i tvrdi da se pravila moraju poštovati. Kaže da su i neki veliki igrači pre Đokovića bili kažnjeni zbog sličnih grešaka, ali dodaje da će ova odluka uticati na istoriju tenisa.

“Da li je odluka bila dobra? Apsolutno da. Nije bilo drugog izbora. Slični incidenti su se događali u prošlosti Mekinrou, Nalbandijanu i Henmanu. Pravila kažu da ako nekoga pogodite lopticom, namerno ili slučajno, sledi diskvalifikacija“, rekao je osvajač 23 Gren Slema pa je nastavio:

„Diskvalifikacija prvog tenisera sveta promeniće tok teniske istorije. Novak je bio na putu da osvoji još jedan Gren Slem, bio je najbolji igrač na turniru. Bio je blizu titule koja bi ga približila Federeru i Nadalu. Bio je u sjajnoj formi, sve je radio dobro, ali nakon incidenta se nije pojavio na konferenciji za medije. Mislim da će ovaj slučaj promeniti tenis i da će uticati na rasprave o najboljem svih vremena“, zaključio je Australijanac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.