U trendu

Real u finalu Lige šampiona

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se večeras u finale Lige šampiona, iako su izgubili na gostujućem terenu od gradskog rivala Atletika sa 1:2, u revanš utakmici polufinala.

Real je tako sa 4:2 eliminisao Atletiko, pošto je u prvom meču na svom terenu pobedio sa 3:0.

Atletiko je poveo u 12. minutu golom Saula Nigesa, a vodjstvo je udvostručio Antoan Grizman iz jedanaesterca u 16. minutu. Gol za Real postigao je Isko u 42. minutu.

Atletiko je od početka napao ali je prvu ozbiljnu šansu imao Real u sedmom minutu, kada je pokušao Kazemiro, ali je golman Atletika Jan Oblak dobro odbranio. Ekipa Dijega Simeonea povela je u 12. minutu golom Nigesa, koji je glavom sproveo loptu u mrežu posle kornera koji je izveo Koke sa desne strane.

Četiri minuta kasnije Atletiko je udvostručio prednost. Sudija Džunejt Čakir dosudio je penal posle starta Rafaela Varana na napadaču Atletika Fernanda Toresa, a gol je postigao Grizman.

Real je posle toga preuzeo inicijativu, a gol je postigao u 42. minutu. Karim Benzema se kod gol-aut linije oslobodio trojice igrača Atletika i centrirao pred gol, pokušao je Toni Kros, ali je golman odbranio njegov šut. Lopta se odbila do Iska, kome nije bilo teško da postigne gol.

„Kraljevski“ klub je prvi zapretio u nastavku, pokušao je Kristijano Ronaldo iz slobodnog udarca u 48. minutu, a golman Oblak je dobro odbranio. Ronaldo je pokušao i 10 minuta kasnije, ali je lopta otišla pored leve stative.

Dobru šansu Atletiko je propustio u 67. minutu. Prvo je golman Reala Kejlor Navas dobro odbranio šut Karaska, lopta se odbila do Kevina Gameira koji nije uspeo glavom da ubaci loptu u gol. Real je u 74. minutu zapretio preko Benzeme, ko je glavom bio neprecizan posle dobrog dodavanja Marsela sa leve strane.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika pa se ekipa Zinedina Zidana plasirala finale, gde će pokušati da osvoji 12. titulu evropskog prvaka.

Real će u finalu Lige šampiona 3. juna u Kardifu igrati protiv Juventusa, koji je eliminisao Monako. Real će pokušati da postane prvi tim koji je odbranio titulu u Ligi šampiona od kako je formirano to takmičenje u ovom formatu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.