U trendu

Rekordan broj ucesnika na SP u ronjenju na dah u Beogradu

BEOGRAD – Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah, drugu godinu zaredom, održzaće se u Beogtradu, uz učešće rekordnih više od 200 takmičara iz 30 zemalja.

Podršku u organizaciji šampionata dali su Grad Beograd i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

„Ponosni smo što je naša zemlja domaćin još jednog Svetskog prvenstva ove godine. Šampionat je prošle godine bio spektakularan i siguran sam da će organizacija ponovo biti na vrhunskom nivou“, rekao je na pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovičić na konferenciji za medije.

Na ovom Svetskom šampionatu ronioci će se takmičiti u sedam disciplina: dinamika sa mono i dva peraja, dinamika bez peraja, statično ronjenje na dah, brzinsko ronjenje 2×50 metara, kao i u trkama na 8×50 i 16×50 metara.

Boje Srbije braniće osam ronilaca, a jedan od glavnih kandidata za medalju biće Nenad Pavković, koji će se takmičiti u tri discipline.

„Očekivanja su velika i zato osećam mali pritisak, ali daću sve od sebe da uradim ono za šta sam se pripremao prethodnih godinu dana. Najbolji rezultat očekujem u disciplini dinamika bez peraja“, poručio je Pavković.

Direktor Svetske asocijacije ronjena na dah Tolis Belos istakao je da je veoma srećan što je ponovo u Beogradu.

„Organizacija prošle godine bila je skoro savršena, a od ove godine očekujemo da će biti i bolje od toga. Ponosni smo jer ove godine imamo rekordan broj učesnika. Nadamo se vrhunskim rezultatima, a granice ljudskih mogućnosti u ovom sportu su neverovatno podignute poslednje tri godine. Siguran sam da ćemo imati ubedljivo takmičenje“, zaključio je Belos.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar