U trendu

Rikardinjo: Zvezda veliki klub, kao Flamengo

Doskorašnji fudbaler Šerifa Brazilac Rikardinjo treće je pojačenje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku.

Rikardinjo je danas na stadionu Rajko Mitić potpisao dvogodišnji ugovor, sa opcijom na još jednu sezonu, postavši treći novajlija, posle Marka Gobeljića (Napredak) i Filipa Stojkovića (Minhen 1860).

„Zadovoljstvo je biti u Zvezdi, mnogo mi je o klubu pričao Kadu i Vujadin Savić (bivši igrač Crvene zvezde prim. aut). U svakom klubu u kojem sam igrao ostavio sam dobar utisak, verujem da će tako biti i sada slučaj“, Rikardinjo na predstavljanju i zadužio dres sa brojem 89.

Rikardinjo (28) istakao je da može da odgovori na levoj i desnoj strani u veznom redu i u samom napadu, kao i da veruje da će brzo adaptirati u Zvezdi.

„Zvezda je veliki klub, kao Korintijans Flamengo i u Brazilu. Na terenu ću dokazati da zaslužujem mesto u timu. U Brazilu od igrača očekuju kvalitet, navikao sam da visoke zahteve. Imao sam uspešnu sezonu u Šerifu, očekujem da ponovim u Zvezdi“, naveo je Rikardinjo, koji je u završenoj sezoni imao 15 golova i 14 asistencija.

Sportski direktor Mitar Mrkela veruje da će Rikardinjo opravdati velika očekivanja.

„Ume da postigne gol, kreativan je, kakav nam je igrač potreban. Verujem da će ostati u lepom pamćenju navijačima“, zaključio je Mrkela.

Crvena zvezda je u jednom danu završila dva velika posla, pošto je prethodno prvi strelac Ričmond Boaći dogovorio produžetak saradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.