U trendu

Rodrigesu pobeda, Frum zadržao žutu majicu

Španski biciklista Hoakim Rodriges zabeležio je danas svoju drugu pobedu na ovogodišnjem Tur de Fransu, pošto je pobedio u 12. etapi, dok je žutu majicu uspeo da odbrani Britanac Kris Frum.

Veteran tima Kaćuša je po kiši uspešno završio uspon u finišu deonice od 195 kilometara, od Lanemezana do Plato de Belje i sam je prošao kroz cilj. Danac Jakob Fulgsang iz Astane bio je drugi, sa 72 sekunde zaostatka, dok je Romen Barde bio treći.

Španac Alehandro Valverde iz Movistara predvodio je grupu favorita, koja je kroz cilj prošla sa skoro sedam minuta zakašnjenja. Frum je završio uz timskog druga iz Skaja Džerejnta Tomasa i zadržao svoja dva minuta i 52 sekunde prednosti u odnosu na Amerikanca Tidžeja Van Garderena u generalnom plasmanu.

Tomas je odgovoran zato što je odbio napad Frumovog velikog rivala Naira Kintane iz Movistara. Kolumbijac je krenuo u napad sedam kilometara pre kraja, tek pošto je Riči Port iz Skaja počeo da zaostaje nakon što je završio svoj posao u povlačenju grupe na usponu.

„Kada je Kintana krenuo u napad, pomislio sam ‘o, ne!’, jer je Riči odradio šta je trebalo i onda je trebalo ja da ga usporim. Sjajan je osećaj kada sam uspeo da ga zadržim“, rekao je Tomas, koji zauzima sjajno peto mesto u generalnom plasmanu.

„Glavno je što vozimo za Frumija. Dobro sam pozicioniran u generalnom plasmanu, ali ne razmišljam o tome“, dodao je on.

Kintana zaostaje 3:09 za Frumom, a danas je u drugoj polovini finalnog uspona od 15,8 kilmetara nekoliko puta napadao, ali su Frum i Tomas svaki put uspevali da odbiju napad.

Druga polovina „velike četvorke“ biciklizma, Alberto Kontador (Tinkof-Sakso) i Vinčenco Nibali (Astana) napali su na početku odlučujućeg uspona, ali su obojica zaostali dok je Port diktirao tempo.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar