U trendu

Ronaldo het-trikom odveo Real u polufinale

Fudbaler Real Madrida Kristiijano Ronaldo postigao je večeras het-trik u pobedi protiv Volfsburga od 3:0 i tako odveo svoj tim u polufinale Lige šampiona.

Volfsburg je u prvom meču slavio 2:0, ali je Real pomoću tri gola Ronalda nadoknadio taj zaostatak i slavio. Kapiten Portugala postigao je golove u 16, 17. i 77. minutu zanimljivog meča na stadionu „Santjago Bernabeu“.

Ronaldo je večeras povisio svoj učinak u Ligi šampiona na 16 golova u sezoni, po čemu je rekorder, jer nijedan drugi igrač nije dao više od 14.

Real je poveo kada je Danijel Karvahal dodao loptu Ronaldu, a on je izblizine smestio loptu u mrežu. Već u sledećem Madridjana napadu bilo je 2:0. Toni Kros je izveo korner, a prvi strelac Reala je glavom sa oko 11 metara povisio vodjstvo svog tima.

Volfsburg je najbolju šansu u prvom polvremenu imao u 34. minutu, kada je Luis Gustavo iz daljine šutirao, ali je Kejlor Navas odlično odbranio.

Serhio Ramos je u drugom poluvremenu pogodio stativu, a Real je prolazak dalje obezbedio u 77. minutu, kada je Ronaldo iz slobodnog udarca pogodio donji desni ugao gola za 3:0.

Volfsburg je imao nekoliko poluprilika, ali nije uspeo da dodje do gola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.