U trendu

Rukometašice Srbije zadovoljne: Deveto mesto na EP uspeh

Rukometašice Srbije ocenile su da je osvajanje devetog mesta na šampionatu Evrope uspeh i poručile da ekipa u budućnosti može samo da napreduje.

Srbija je sinoć u poslednjem kolu druge faze izgubila od Francuske 28:21 i u konačnom poretku zauzele devetu poziciju, što je najbolji plasman posle cetvrtog mesta u Beogradu 2012. godine.

„Bravo za sve devojke kako su se borile, iako je ovaj meč imao mnogo veću važnost za Francuskinje. Pokazale smo karakter, dale sve od sebe i na kraju možemo da budemo zadovoljne. Deveto mesto je uspeh“, istakla je golman Nina Kolundžić.

Pivotmen Marija Petrović smatra da je napredak u budućnosti zagarantovan.

„Imali smo pehove sa povređenim igračima, ali se nismo obrukale. Pokazale smo da možemo. Samo da budemo zdrave i napredak u budućnosti je zagarantovan“, istakla je ona.

Željka Nikolić, koja je pokazala veoma dobru igru na poziciji desnog krila, rekla je da da navijači sa puno prava mogu da veruju u ovaj tim.

„Utakmica protiv Francuske pokazala je da ovaj tim može da igra na visokom nivou. Treba verovati u nas. Sa svakom narednom utakmicom samo može da bude bolje i bolje“, izjavila je Nikolić.

Rezultat Srbije na šampionatu u Švedskoj dodatno dobija na značaju ako se naglasi već pomalo zaboravljena činjenica da ni ovaj put zbog sukoba na relaciji sa Savezom nisu igrale četiri izuzetno važne reprezentativke – Katarina Tomašević, Sanja Damnjanović, Andrea Lekić i Dragana Cvijić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.