U trendu

Rvaci posle tri medalje u Oranu: Glavni cilj je SP u Beogradu

BEOGRAD – Mnogo mi znači osvajanje zlatne medalje na Mediteranskim igrama, ali glavni cilj je Svetsko prvenstvo u septembru i verujem da mogu da ponovim isti rezultat, izjavio je srpski rvač Viktor Nemeš.

Nemeš je u Oranu dominantno osvojio titulu, a uz njega do zlata je stigao Magomedgadži Nurasulov, dok je bronzu osvojio Stevan Micić.

„Puno mi znači, ali najvažnije je ono što nas očekuje u septembru, u Beogradu, a to je Svetsko prvenstvo. Biće mnogo teže nego na Mediteranskim igrama, ali siguran sam da ćemo biti zadovoljni. Spremni smo, treniramo naporno i mislim da smo na dobrom putu“, izjavio je Nemeš po povratku u Beograd.

Selektor Stojan Dobrev istakao je da su momci bili dobri, a da je posebno važan rezultat Nemeša.

„Bio je ovo dobar trenutak za njega, uprkos tome što konkurencija nije bila najjača, ali osvojio je skoro 40 bodova za četiri borbe, to dovoljno govori. Svetsko prvenstvo je glavni cilj i nadam se jednoj ili dve medalje. Mislim da je to realnost“, rekao je Dobrev.

Direktor Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić naglasio je značaj kontinuiteta osvajanja medalja na velikim takmičenjima ju poslednjih desetak godina.

„Tri medalje su fenomenalan rezultat za nas, našu zemlju i naš sport uopšte. Od četvorice predstavnika trojica su osviojili emdalju i opravdali ulaganja u naš sport. Uslovi za treniranje su dosta povoljniji nego u prethodnim periodu, otvaranje Rvačke akademije u Kanjiži je fenomenalan potez i daje rezultate. Nadamo se da će uskoro profunkcionisati i Centar borilačkih sportova u Košutnjaku, što će dodatno uticati na popularizaciju rvanja“, rekao je Jelić.

On je dodao da su pripreme za Svetsko prvenstvo, od 10. do 18. septembra u Beogradu u punom jeku.

„Imamo ogromno iskustvo u organizaciji velikih takmičenja, ali možda ima i malo treeeme jer prvi put organizujemo seniorsko prvenstvo. Ima još dosta toga da se uradi, ali što se nas tiče takmičenje može da počne sutra. Biće to prilika da kao Savez dostojno prezentujemo naš grad, sport i našu zemlju“, poručio je Jelić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar