U trendu

Šadrina zlatna, Rapaić srebrna na turniru u Poljskoj

BEOGRAD – Srpska bokserka Natalija Šadrina osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma na „Silesijan openu“, koji je održan od četvrtog do 11. septembra u poljskim Gljivicama.

Turnir u Poljskoj bio je pripremni za predstojeće Omladinsko svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene i Evropsko juniorsko prvenstvo.

Šadrina je na putu do zlata savladala Saru Beran iz Hrvatske, Jani Ludberg iz Švedske iz Kanforu Asunatu Italije.

„Zadovoljna sam mečevima u Poljskoj. Jak turnir i sjajna provera pred EP u Crnoj Gori. Daću sve od sebe da ponovim rezultat iz Poljske na EP i osvojim zlato za Srbiju na šampionatu Starog kontinenta. Mislim da je vreme za pobedničko postolje i himnu „Bože pravde“ na EP za žene. Spremna sam za tu misiju“, izjavila je Šadrina, preneo je danas Bokserski savez Srbije (BS S).

Aleksandra Rapajić osvojila je srebrnu medalju na takmičenju u Poljskoj u kategoriji do 70 kilograma. Ona je prvo pobedila Kazahstanku Askaru Balzhan, a potom i Poljakinju Juliju Malek. U borbi za zlato srpska bokserka je poražena od Tajlanđanke Manikon Baison.

Srbiju su u Poljskoj još predstavljale: Snežana Šiljković (48kg), Jelena Zekić (57kg) i Milena Matović (66kg), a ekipu je predvodio trener Marko Tubić.

Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene biće održano u Crnoj Gori od 11. do 23. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.