U trendu

Savo Milošević

Jedan od najboljih fudbalera novije istorije domaćeg fudbala, Savo Milošević, rođen je 9. februara 1973. godine. Fudbalom je počeo da se bavi od malih nogu, a svoje prve zvanične utakmice igrao je sa samo osam godina u kategoriji petlića.

Promenio je nekoliko lokalnih klubova pre svog dolaska u Partizan, koji je označio početak njegove uspešne internacionalne karijere. Jedan je od igrača sa najviše odigranih utakmica za Saveznu Republiku Jugoslaviju i najbolji strelac u nacionalnoj selekciji.

Ovaj korpulentni igrač otišao je iz Partizana u englesku Aston Vilu, a prodat je po tada rekordnoj ceni za jugoslovenske fudbalere. U karijeri je imao puno uspona i padova, ali je najbolje igrao onda kada je bilo najpotrebnije. Neke od svojih najboljih utakmica odigrao je upravo za nacionalnu selekciju.

Posle Evropskog prvenstva u Holandiji, gde je bio jedan od dva najbolja strelca, odlazi u špansku Saragosu.

Beograđanima će sigurno ostati u sećanju epizoda kada je u vreme velikih protesta zbog nepriznavanja rezultata saveznih izbora igrao fudbal sa nekoliko poznatih ličnosti na ulici.

Ovaj jugoslovenski napadač osvojio je nekoliko trofeja sa Partizanom, a bio je proglašavan i za najboljeg domaćeg fudbalera godine u Jugoslaviji. Na međunarodnim takmičenjima do sada nije osvajao neke značajnije trofeje, ali je svojom igrom plenio i pleni pažnju mnogih obožavalaca ovog sporta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.