U trendu

Sevilja u finalu Lige Evropa pobedom nad Å ahtjorom

Dvostruki uzastopni osvajač Lige Evropa Sevilja plasirala se večeras u finale tog fudbalskog takmičenja, pošto je na svom terenu u revanš utakmici polufinala pobedila Šahtjor iz Donjecka sa 3:1.

Na stadionu Sančes Pishuan dvostruki strelac bio je Kevin Gameiro, koji je postigao golove u devetom i 47. minutu, a gol za španski tim postigao je i Marijano Fereira u 59. minutu. Jedini pogodak za ukrajinski tim postigao je Eduardo u 44. minutu.

U prvoj utakmici u Lavovu bilo je 2:2.

Sevilja je povela posle prvog ozbiljnijeg napada, u devetom minutu posle greške defanzivca Šahtjora Maksima Mališeva koji nije dobro kontrolisao loptu, do nje je došao Gameiro i poslao je u mreşu.

Šahtjor je posle toga pokušavao da izjednači, ali je Sevilja kontrolisala situaciju na terenu, sve do 44. minuta kada su gosti izjednačili golom Eduarda Alvesa da Silve posle asistencije Marlosa.

Prvu Å¡ansu u drugom poluvremenu imao je Å ahtjor, preko Eduarda, ali je golman domaćih odbranio. Sevilja je povela u 47. minutu i ponovo je strelac bio Gameiro. Akciju je počeo Benega i dodao do GÅŸegorÅŸa Kričovjaka, a ovaj je gurnuo u Å¡esnaesterac do Gameira, koji je obiÅ¡ao golmana Andrija Pjatova i poslao loptu u praznu mreÅŸu.

U 59. minutu Sevilja je stekla dva gola prednosti lepim golom Marijana Fereire, koji je loptu poslao pored golmana Pjatova u dalji ugao.

Do kraja utakmice Šahtjor je pokušavao da dodje do gola ali je Sevilja uspela da se odbrani i obezbedio plasman u svoje treće uzastopno finale Lige Evropa.

Ekipa Unaja Emerija će u finalu igrati protiv Liverpula, koji je večeras na svom stadionu pobedio Viljareal sa 3:0. U prvoj utakmici prošlog četvrtka u Španiji bilo je 1:0 za Viljareal.

Finale Lige Evropa na programu je 18. maja u Bazelu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.