Sferopulos: Moramo da budemo spremni na tešku utakmicu u Atini

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da njegova ekipa mora da bude fizički i psihički spremna na tešku utakmicu protiv Panatinaikosa u Evroligi i da je važno da ostvari pozitivan rezultat.

„Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično na psihičkom planu i odlazimo im na noge posle tri pobede u gostima. Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma koncentrisani, ako izgubimo koncentaciju oni će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč“, rekao je Sferopulos, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Zvezde otputovali su danas u Atinu gde će u četvrtak od 2015. u OAKA Areni igrati protiv Panatinaikosa, utakmicu 17. kola Evrolige.

Sferopulos je na put poveo 14 igrača, uključujući i Nikolu Topića koji se u sredu iz Mege vratio u Zvezdu.

Košarkaš Zvezde Nemanja Nedović rekao je da je atmosfera u ekipi dobra i da se nada dobrom rezultatu.

„Panatinaikos je sada u jako dobrom momentu. Vezali su par jako dobrih utakmica na gostujućem terenu, na domaćem terenu će biti još teže, ali takođe, mislim da i mi hvatamo neku vrstu zaleta. Energija i atmosfera u ekipi su dobri i nadam se da ćemo na krilima dobre atmosfere uspeti da napravimo povoljan rezultat“, naveo je Nedović.

Posle 16 kola Zvezda ima šest pobeda i 10 poraza na 15. mestu na tabeli, a Panatinaikos je četvrti i nalazi se u grupi od sedam ekipa koje su ostvarile devet pobeda i sedam poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.