U trendu

Skandal na Australijan openu: Kontroverzni teniser pretio Hjuitu (video)

Nakon što je izostavio tenisera Barnarda Tomića sa spiska Dejvis kup reprezentacije Australije, selektor Lejton Hjuit je na Australijan openu izašao u javnost sa šokantnim podatkom.

Hjuit je rekao da je u poslednjih 18 meseci teniser hrvatskog porekla u više navrata pretio njemu i njegovoj porodici.

– Posle pretnji upućenih meni i porodici u poslednjih godinu i po dana, mislim da niko ne bi bio u kontaktu sa osobom koja na takav način razgovara. Nisam razgovarao sa njim od tada. On neće igrati u Dejvis kupu dok se ja pitam – rekao je Hjuit u Melburnu, a prenose tamošnji mediji.

Bernard Tomić je u prvom kolu Australijan opena poražen od Marina Čilića, nakon čega se na konferenciji za medije obrušio na Hjuita, optužujući ga da je favorizovao lokalne igrače pri dodeli pozivnica za ovogodišnji turnir u Melburnu, a dodao je da bi trebalo da bude smenjen sa pozicije trebera australijske reprezentacije.

– Iskreno, niko ga više ne voli. Nadam se da će ga otpustiti i da ćemo opet dobiti dobrog trenera – rekao je pre tri dana 88. teniser sveta.

Tomić je odranije poznat kao problematičan igrač kog su optuživali i za nameštanje mečeva. Osim što su ga dva puta izbacili iz Dejvis kup reprezentacije, nekoliko je puta dobio kaznu zbog brze vožnje, a na Mastersu u Majamiju 2012. godine tražio je sudije da s tribina izbaci njegovog oca, Hrvata, koji je preglasno komentarisao njegovu igru.

Bio je i pod sumnjom nameštanja mečeva, a zbog toga su ga kritikovali i Džon Mekinro i Novak Đoković.

– To što radi Tomić nije dobro. On je OK dečko, ali nije posvećen sportu koliko bi trebalo da bude – rekao je Đoković.

U meču u kom je u Madridu 2016. godine izgubio od Fabija Fonjinija u jednom trenutku okrenuo je reket i drškom pokušao da vrati udarac.

– Baš me briga za tu meč-loptu. Bi li vas bilo briga da imate 23 godine i da vredite preko 10 miliona dolara? – odgovorio je tada Tomić australijskom novinaru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)