U trendu

Skandal? Teške optužbe na račun Aleksa Fergusona

Šokantnu optužbu na račun čuvenog trenera izrekao je na sudu italijanski fudbalski menadžer Đuzepe Pino Paljara, prenose mediji u regionu

Paljara je, zajedno s bivšim pomoćnim trenerom Barnlija Tomijem Rajtom, optužen za niz nepravilnosti u fudbalu, koje uključuju korupciju i nameštanje utakmica. Poslije tog skandala, i tadašnji selektor Engleske Sem Alerdajs podneo je ostavku.

Paljara je na saslušanju spomenuo Aleksa Fergusona. Italijanu je namešten „poslovni“ sastanak sa jednom ženom, novinarkom poznatog engleskog dnevnog lista, koja se predstavila kao poslovni partner. Paljara je tokom ručka optužio nekoliko engleskih trenera za nameštanje utakmica, a među njima i Aleksa Fergusona.

Glavni tužilac Brajan O’Nil izneo je svedočanstvo novinarke koja je rekla da je Paljara tvrdio da je Ferguson učestvovao u nameštanju utakmice s Juventusom u Ligi šampiona. Paljara je Fergusona nagradio zlatnim satom.

Nije precizirano na koju se utakmicu odnosi optužba. Junajted i Juventus su u Ligi šampiona odigrali 10 utakmica. Osim Fergusona, italijanski menadžer optužio je Stiva Meklarena, Harija Rednapa i Nila Vornoka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.