U trendu

SL: Zvezda na „krovu“, Mladost dolazi u Humsku

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, nakon što su uspešno prebrodili zadatak na evro-sceni, vraćaju se takmičenju u Superligi Srbije i u 3. kolu čekaju ih utakmice protiv Voždovca, odnosno lučanske Mladosti.

Zvezda je lako izbacila litvansku Suduvu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (ukupno 5:0), a posle Litvanije igra na „krovu“ protiv Voždovca, mestu gde je prošle godine ostala bez titule.

Izabranici Vladana Milojevića, koji uvek naglašava, potpuno su fokusirani na duel sa Voždovcem, iako u utorak imaju „meč sezone“ protiv Spartaka iz Trnave.

Prvi put ove sezone u domaćem takmičenju Partizan igra u Humskoj, a rival u nedelju je nezgodna Mladost posle gostovanja u Litvaniji i teškog prolaza protiv Trakaija (2:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crno-beli žele da pobedom naprave dobar ambijent pred put u Dansku protiv Norsđelanda, posebno što već zaostaju tri boda za liderom Zvezdom.

Kolo se otvara večerašnjim duelom Čukaričkog i Mačve na Banovom brdu, a vredi napomenuti i da se u nedelju igra derbi „Juga“ između Radničkog i Dinama, kao i da se zatvara tako što subotički Spartak, nakon senzacije i eliminacije Sparte iz Praga u Ligi Evrope, čeka Proleter u lokalnom okršaju.

Raspored utakmica 3. kola, danas: Čukarički – Mačva (20 sati). Sutra: Voždovac – Crvena zvezda (19), Napredak – Bačka (20), Radnik – Zemun (20). Nedelja: Partizan – Mladost (19), Radnički Niš – Dinamo Vranje (20), Vojvodina – Rad (20). Ponedeljak: Spartak Subotica – Proleter Novi Sad.

Tabela: Crvena zvezda 6 bodova, Čukarički 4, Mladost 4, Radnički 3, Napredak 3, Radnik 3, Spartak 3, Voždovac 3, Partizan 3, Mačva 3, Proleter 3, Bačka 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Rad 0, Dinamo 0.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.