U trendu

Šokantne tvrdnje Švajcarca: Novak je bolestan, može doći do ozbiljnih psihičkih problema

Ugledni švajcarski nutricionista Jorg Hösli, vlasnik Instituta za nutricionističke dijagnoze, otkrio je do danas nepoznate detalje o nekada najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Kako prenosi Jutarnji list, Hösli tvrdi da je Đoković bolestan i da pod hitno treba da promeni ishranu jer bi mu dosadašnji način mogao uništiti ne samo karijeru, koja je poslednjih meseci očigledno u padu, već i život.

– Divio sam se Novakovom stilu i načinu kretanja, a onda sam čuo kako ima plan da promeni ishranu i zapitao se koliko će izdržati. Evo, sad vidimo posledice svega. Ova vrsta poremećaja nisu samo anoreksija ili bulimija, postoji i bolest zvana ortoreksija koja na prvi pogleda deluje kao zdrava ishrana. Upravo zato Novak i nije svestan posledica koje po njega ima to što je već duže vreme na ovoj dijeti – izneo je svoje mišljenje nutricionista, i dodao:

– Novak je na dijeti u kojoj izbegava šećer, ali koliko god to zvučalo dobro, to može ostaviti trajne posledice po organizam. Kako vreme prolazi, sportista oseća sve veći umor, počinju da se razvijaju upale i alergije. Sve je podložniji stresu, spava sve manje, da bi na kraju jedino uz pomoć lekova uspeo da zaspi. Može doći i do psihičkih poremećaja gde osoba gubi vezu sa prijateljima i porodicom, oseća se izolovano, a znaju da se jave čak i suicidne misli – tvrdi Hösli koji se ipak u jednom delu ograđuje od toga da li Đoković proživljava baš sve spomenute simptome.

5 komentara
 1. KUM I

  Jedno je biti vrhunski sportista i zaljubljen a drugo je biti ozenjen i jos kad deca dodju-tu se menja psiha.A menja se zato sto je pre zenidbe ostvari ama bas sve sto je pozeleo i nije vise kao pre u stanju da zivi kao asketa. Medjutim svako ko osporava njegove kvalitete mora bar da bude u zivotu jedan deo uspesan kao on.Ovako ili je u pitanju samoreklamerstvo ,ljubomora ,zavist i pakost .Pa sta ako i nebude vise prvi U SVETU ALO PRVI I TOLKO DANA I SVETU OD SVIH TENISERA .A daje moguce da ima i boljih a zasto ne pa to i jeste smisao sporta .

 2. Dario

  Mislim da je ovaj nutricionista u pravu (nažalost)…Što se tiče zdravlja i dužine života, najmanje je važno šta se jede ! (sve ostalo je važnije od toga)

 3. Anonimni

  „Ortoreksija je poremećaj ljudi koji se hrane zdravo, izbegavaju zatrovanu i nekvalitetnu hranu“. Švajcarski doktor bi trebalo da smanji unos alkohola i koksa, da mu se makar na kratko izbistri glava.

 4. Blajbi

  Naravno da je bolestan. Ubijaju ga SLAVA I NOVAC. To je cesto smrtonosna kombinacija.

  1. Anonimni

   Njegov problem je Jelena – nema više ni slave ni novca kao nekad. Pravi asovi se povuku na vrhincu karijere kao naprimer fudbalski genijalac Iniesta.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike