U trendu

Sramno: Slavni teniser šokirao ponašanjem prema dečaku, uvode se nova pravila? (video)

Španac Fernando Verdasko izgubio je u polufinalu ATP turnira u kineskom Šenženu od Japanca Nošioke i pritom razbesneo ljubitelje tenisa širom sveta.

Verdasko se obrušio na skupljača loptica jer mu nije dovoljno brzo doneo peškir. Ovaj 34-godišnji teniser izvikao se na dečaka koji ga uredno služi dok je s peškirom trčao prema njemu.

Taj potez Španca izazvao je osudu navijača, a oglasila se i Džudi Mari, majka Endija Mareja, koja je predložila da teniseri na mečevima sami nose peškire i nađu određeno mesto na kojem bi ih odlagali i uzimali po potrebi.

– Šta je sa pravilom da igrači nose svoje peškire? A deca koja služe za donošenje loptica, da samo to i rade. – ljutito je reagovala Džudi Marej.

I bivša teniserka Ane Keotavong se oglasila na Tviteru i uz video Verdaskovog ispada napisala: „Ne mogu ovo da podnesem.“

Bilo kako bilo, ovo pravilo će se uvesti na pojedinim turnirima za mlade tenisere u budućnosti, a konačan zaključak je da i peškir nije toliko bitan, koliko sam odnos tenisera prema skupljačima loptica.

Verdasku ovo nije prvi put da omalovažava dečake koji skupljaju loptice. I u Hamburgu je bacio peškir prema skupljaču jer nije bio zadovoljan brzinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.