U trendu

Srbija na EP sa Azerbejdžanom, Rusijom, Belgijom, Francuskom i BiH

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi A ovogodišnjeg Evropskog prvenstva sa selekcijama Azerbejdžana, Rusije, Belgije, Francuske i Bosne i Hercegovine, odlučeno je večeras žrebom u Beogradu.

Odbojkašice Srbije, dvostruke uzastopne prvakinje Evrope, svoje utakmice će igrati u Beogradu, a selektor Zoran Terzić je nakon žreba u održanog u Skupštini Grada Beograda izjavio da je zadovoljan grupom.

„Sigurno je da je naša grupa najjača, to je evidentno. Najveći broj kvalitetnih ekipa je u našoj grupi, ali to je otprilike onako kako sam i priželjivao pre ovog žreba – da imamo jednu malo jaču grupu gde ćemo kroz te utakmice sticati samopouzdanje i formu za ono što nam sledi kasnije“, rekao je Terzić.

„Ja sam zadovoljan grupom. S jedne strane, jeste malo teža, a s druge ako bi se desilo da osvojimo prvo mesto u grupi najverovatnije bismo izbegli i Rusiju i Italiju do same završnice. Na kraju krajeva, ekipe imaju visoke ambicije moraju da pobedjuju sve“, istakao je selektor Srbije.

Prvenstvo Evrope u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji igraće se od 18. avgusta do 4. septembra, a gradovi domaćini će pored Beograda biti i Plovdiv, Zadar i Kluž Napoka.

U Grupi B u Plovdivu igraće Bugaraska, Poljska, Nemačka, Španija, Češka i Grčka, u Grupi C u Zadru nastupiće Hrvatska, Italija, Belorusija, Slovačka, Madjarska i Švajcarska, a u Grupi D u Kluž Napoki takmičiće se Rumunija, Turska, Holandija, Ukrajina, Finska i Švedska.

Prvenstvo će početi 18. avgusta utakmicama u B i D grupi, dok će se prvi mečevi u A i C grupi odigrati 19. avgusta.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala igraće se u Beogradu i Plovdivu, a polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale odigraće se u glavnom gradu Srbije.

Sastavi grupa na EP:

Grupa A (Beograd): Srbija, Azerbejdžan, Rusija, Belgija, Francuska, BiH

Grupa B (Plovdiv): Bugarska, Poljska, Nemačka, Španija, Češka, Grčka

Grupa C (Zadar): Hrvatska, Italija, Belorusija, Slovačka, Madjarska, Švajcarska

Grupa D (Kluž Napoka): Ruminija, Turska, Holandija, Ukrajina, Finska, Švedska

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.