U trendu

Srbija posle preokreta pobedila Španiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije zadržala je maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pošto je danas u Barseloni pobedila Španiju sa 14:13 (4:3 4:3, 1:4, 5:3), u petom kolu Grupe B Svetske lige.

Srbiju je do pobede predvodio Stefan Mitrović s tri gola, a po dva su postigli Filip Filipović, Slobodan Nikić i Duško Pijetlović.

U selekciji Španije najefikasniji bio je Alberto Munaris sa pet golova, a po dvaput su se u listu strelaca upisali Fransisko Fernandes i Blaj Malarač.

Posle dve četvrtine Srbija je vodila sa 8:6. Španija je u prvom poluvremenu jedino imala prednost od 5:4, ali je tada ekipa Dejana Savića serijom 4:0 uspela da preokrene i da se odmakne.

U trećoj deonici Španija je uspela da stigne do preokreta (10:9) i unese neizvesnost u završnicu duela, a na početku poslednje četvrtine vodili su i sa 12:10.

Raspucao se Stefan Mitrović u poslednjoj deonici i s tri vezana pogotka ponovo doveo Srbiju u vodjstvo. Španci su izjednačili ubrzo, da bi potom Srbija na drugoj strani preko Filipovića stigla do 14:13. Domaćin je imao napad za izjednačenje, ali je odbrana ekipe Dejana Savića dobro reagovala i zaustavila rivala.

Ranije danas Crna Gora je sa 17:4 pobedila Francusku.

Srbija posle petog kola zauzima prvo mesto u Grupi B sa 15 bodova, dok je Crna Gora druga sa devet, dok je Španija je treća sa 6, a Francuska je poslednja bez bodova.

Srbija će 10. maja u Banjaluci dočekati Crnu Goru u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe B Svetske lige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.