U trendu

Srpski teniseri počeli pripreme u Beogradu za Dejvis kup

BEOGRAD – Muška teniska reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na pripremama uoči mečeva Dejvis kupa, koji će biti odigrani od 13. do 18. septembra u Valensiji, saopštio je Teniski savez Srbije (TS S).

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki u Teniskom klubu „Gemaks“ računa na Miomira Kecmanovića, Filipa Krajinovića, Lasla Đerea, Dušana Lajovića i Nikolu Ćaćića.

Srpski teniseri će do petka trenirati u Beogradu, a zatim sledi odlazak u Valensiju.

„Krenuli smo sa pripremama. Uvek je prvi dan poseban, kada smo svi nakon dužeg vremena zajedno. Do petka smo u Beogradu, kada krećemo za Španiju gde verujem u naše dobre partije i plasman na finalno takmičenje u Malagi u novembru kada bi nam se pridružio i Novak Đoković. Ovaj put naš najbolji teniser je iz privatnih razloga morao da otkaže učešće u Dejvis kupu“, rekao je Troicki.

Srbija će u Valensiji igrati u grupi B sa Španijom, Južnom Korejom i Kanadom.

Naša selekcija će 14. septembra igrati sa Španijom, a dan kasnije sa Južnom Korejom.

Srpski teniseri čhe poslednji meč u grupi odigrati 17. septembra sa Kanadom.

Svi mečevi počinju od 16 časova, a igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom.

Plasman na završni turnir Dejvis kupa, koji je na programu od 21. do 27. novembra u Malagi obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Srbija će ako bude prva u grupi u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe iz grupe A u kojoj se nalaze Italija, Hrvatska, Argentina i Švedska.

Ako naša selekcija osvoji drugo mesto u grupi sastaće se u četvrtfinalu sa najbolje plasiranom selekcijom iz grupe A.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar