Štimac: Radio sve za Srbiju i grb, bodriću reprezentaciju

Srpski košarkaš Vladimir Štimac emotivno je doživeo oproštaj od reprezentacije i poručio da će uvek biti tu da bodri izabranike Aleksandra Đorđevića na putu ka novim uspesima.

Centar Efesa pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine odlučio je da završi reprezentativnu karijeru i prepusti mesto mlađim košarkašima.

„Hvala svima na lepim porukama, radio sam sve za zemlju, taj grb, dres i himnu. Zauzvrat sam samo hteo da vidim sreću i ponos ljudi na nas i naša dela, doček na balkonu je nesto što bih poželo svakom sportisti. Jer kako kažu, mi Srbi smo nebeski narod. Oprostio se jesam, ali ne znači da neću biti sa njima da ih podržim u svakom trenutku. Možda dodam peškir ili ponesem vodu. Što da ne, oni to sve zaslužuju i više od toga… Srbija iznad svega!“, objavio je Štimac na svom Instagram profilu uz sliku na kojoj je ogrnut srpskom zastavom.

Štimac je prethodnih godina bio primer igraca koji je uvek spreman da igra za državni tim sa kojim je osvojio srebro na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu, dva zlata na Univerzijadi i dva evropska zlata u juniorskim kategorijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.