Terzić najavio izgradnju novog stadiona od 200 miliona evra

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić najavio je večeras izgradnju novog stadiona koji će koštati „oko 200 miliona evra“.

Terzić je na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat rekao da se mesecima priprema studija i papirologija za izgradnju novog stadiona. On je naveo da će za pripremu planova, projekta i dozvola biti potrebno dve godine.

„Moramo se prilagoditi gledaocima, jer smatramo da će novi stadion biti nova pokretačka snaga razvoja našeg kluba. Očekujem da za dve godine počne izgradnja novog stadiona. Uveliko pregovaramo sa  potencijalnim investitorima i nadam se da smo na dobrom putu. Planiramo da stadion bude kapaciteta 42.000 geldalaca i koštaće oko 200 milona evra“, rekao je Terzić, preneo je sajt crveno-belih.

On je naveo da se o svemu razgovara sa državnim vrhom i vladom Srbije.

„Tražimo najbolji model izgradnje novog stadiona jer smo svesni da smo vlasnici izuzetno vrednog zemljišta od 16,5 hektara“, dodao je Terzić.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    Komentar u „sridu’ 100% Izvanredna sansa za pranje necijeg novca (ko zna po kom osnovu) i bogacenjre pojedinaca a placaju ostali. I sve ce kao i drugo biti „po Zakonu“. Da li ce i ovde za ovu budalastinu biti potreban Lex specijalis?

  2. Anonimni

    Tooooooooo! Crvena zvezda je u minusu 30 miliona evra i gradnja stadiona je način da se klub izvuče iz minusa, koji će da plaća cela Srbija. Prosečno na utakmici bude 3000-5000 ljudi i zbog njih svi ostali moraju da plate to njihovo uživanje kada gube sa 6;0 ili 5:0! Stadion će sigurno da gradi američka firma Bechtel, odnosno njen joint partner ENKA. Oni če BEZ TENDERA dobiti taj posao, a onda će preko penala dobiti još 120 miliona. Pošto g-din Vučić i njegova kamarila svakog dana kažu da su PONOSNI po 100 puta za ovo ili ono, sigurno će i za to biti ponosni!

Napišite komentar