U trendu

Terzić: Pare će se naći, Zvezda mora uvek da bude prva

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je dolaske respektabilnih pojačanja i jači tim u pohodu na odbranu titule prvaka Srbije u nastavku drugog dela sezone.

„Nije bilo potrebe da podsećamo igrače šta je cilj, osvajanje titule se podrazumeva. Javnost ne pita da li imamo para za pojačanja, novac će se naći, obaveza Zvezde je da pobeđuje i bude šampion“, rekao je Terzić novinarima na početku zimskih priprema.

Terzić je poručio da je Zvezda rešila gorući problem na mestu centralnog defanzivca jer je dogovorila transfer igrača koji je bio neophodan, ali nije želeo da mu otkrije ime.

„Nije lako dovesti štopera koji može da odgovori visokim zahtevima Zvezde. Mislim da smo konačno našli takav profil, pre svega brzinskim sposobnostima. Sutra bi trebalo da bude sve završeno, ali ne želim da pričam o imenima koje nismo potpisali kako im ne bi podizali cenu“.

On je dodao da će crveno-beli biti kvalitetniji u odnosu na prvi deo sezone i da zeleno svetlo za odlazak ima samo Mihailo Ristić, posle Tomasa Fibela, Uga Vijeire i Davida Babunskog.

„Postoji velika verovatnoća da napusti Ristić, Espanjol ga želi. Na njemu se završavaju odlasci igrača iz prve postave, iako imamo još ponuda, najviše za Kangu. Nije stvar cene, već nam je neophodan, ko god da dođe, takav plejmejker je potreban Zvezdi“.

Prema njegovim rečima novi ugovor potpisaće Marko Petković, dok bi uskoro trebalo da stigne i snažni centarfor.

„Dovodimo špica koji je potpuno drugačiji profil od Vijeire. Zvezda mora da ima „devetku“ . Da li se iz Superlige? Moguće…“, rekao je Terzić, posle pisanja medija da su crveno-beli zainteresovani za Milana Pavkova iz niškog Radničkog, a potom se osvrnuo na mladog Milana Senića koji je došao iz Bajer Leverkuzena.

„Ko prati mlađe kategorije zna da je odličan igrrač. Stilom podseća na Kristijana Ronalda i verujem da će javnost uskoro znati mnogo više o njemu“, zaključio je Terzić.

Fudbaleri Crvene zvezde do 11. januara radiće u Beogradu, potom će do 23. januara boraviti u slovenačkom Kopru, a od 27. januara putuju na kiparski Pafos, gde će biti do 13. februara.

Crvena zvezda posle jesenjeg dela srpskog šampionata zauzima prvo mesto sa 54 boda, šest više od drugoplasiranog Partizana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.