U trendu

Terzić: Stojković i Ivanić se nisu konsultovali sa klubom

BEOGRAD – Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da klub nije imao uticaj na odluku crnogorskih reprezentativaca Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da odbiju nastup protiv kosovske selekcije.

Fudbaleri Zvezde, isto kao i selektor Ljubiša Tumbaković, nisu hteli da budu učesnici meča u Podgorici protiv tzv. Kosova u kvalifikacijama za EURO.

„Nismo se čuli sa njima, njihova je odluka. Generalno, mislim da nije dobro da se mesa sport i politika, ali je situacija oko Kosova specifična. Imali su razgovor sa prijateljima i porodicama“, rekao je Terzić na početku priprema crveno-belih.

Crnorski mediji preneli su da su Stojković i Ivanić trpeli velike pritiske iz Beograda da ne igraju protiv tzv. Kosova, ali ne i tačno odakle.

„Klub nisu konsultovani ni kada su izabrali da igraju za Crnu Goru, pa ni sada oko ove odluke“, navodi on.

Terzić se osvrnuo i na debakl Srbije u Ukrajini (5:0) i istakao da je „orlovima“ potrebna podrška svih na putu ka prvenstvu Evrope.

„Narod smo sklon euforiji sa jedne i bacanja u blato u drugoj strani. Sve što se radilo ranije, plasman na Mundijal, pobede u Ligi nacija, dobar start u Portugaliji, poništeno je i taj poraz je doneo negativan stav javnosti i medija. Sigurno da ne prija… Treba dati punu podršku do meča protiv Litvanije, a potom napraviti analizu“, poručio je Zvezdin direktor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.