U trendu

Terzić: Zvezda je platila porez, ništa ne dugujemo državi

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da je taj fudbalski klub izmirio sve finansijske obaveze prema državi, odnosno da je u ovoj sezoni u budžet Srbije uplatio 13 miliona evra.

„Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara“, naveo je Terzić u saopštenju.

On je rekao da su sve obaveze isplaćene iz redovnih prihoda koje je klub ostvario kroz bonuse od Uefa zbog rezultata u evropskim takmičenjima.

„Jedan deo duga je poticao još iz vremena predhodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije koronavirusa“, dodao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih zahvalio je državi što je imala razumevanja za kašnjenja u plaćanju poreza i omogućila da kroz reprogram odloži plaćanja obaveza.

„Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze“, naveo je on.

Terzić je rekao da je Crvena zvezda uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonu uplaćuje novac u budžet.

„Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu zaredom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u Uefa Ligi šampiona“, rekao je Terzić.

Šampion Srbije ide u najjače evropsko takmičenje, a Zvezda je posle 27 kola u Super ligi Srbije prva na tabeli sa 18 bodova više od drugoplasiranog TSC-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.