U trendu

Težak žreb za Novaka u Šangaju, poznati protivnici i ostalih srpskih tenisera

Srpski teniser Novak Đoković dobio je protivnike na turniru u Šangaju, na kojem brani titulu. Do kraja sezone Novak brani 2.600 bodova (titulu u Šangaju, finala u Parizu i Londonu).

U njegovoj polovini nalazi se čovek koji je trenutno u najboljoj formi Danil Medvedev, sa kojim je moguć duel već u polufinalu.

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom ga čeka pobednik duela Tijafo – Šapovalov. U trećem kolu između ostalih moguć je duel sa Lukom Puijem, kojeg je lako dobio u Tokiju i Džonom Iznerom, a u četvrtfinalu najbolje rangirani nosilac je Stefanos Cicipas.

Filip Krajinović počinje od prvog kola protiv Portugalca Žoaoa Souse. Naredni rival mu je pobednik duela Dijego Švarcman i kvalifikant. A u trećem kolu potencijalni protivnik mu je Endi Mari, koji počinje turnir od meča sa kvalifikanta, a potom ukoliko prođe čeka ga duel sa pobednikom meča Kveri – Fonjini. Ukoliko prođe do četvrtfinala Krajinovića bi od najbolje plasiranih nosilaca čekao Karen Hačanov.

Dušan Lajović počinje protiv Rajana Opelke, a ukoliko bude uspešan očekuje ga u drugom kolu duel protiv osmog nosioca Robera Bautiste Aguta. U eventualnom trećem kolu mogao bi da igra protiv Matea Beretinija, dok bi ga u četvrtfinalu čekao od najbolje rangiranih nosilaca Dominik Tim.

Rodžer Federer predvodi tu, donju polovinu žreba, a prvi rival biće mu pobednik meča Marin Čilić – Rams-Vinjolas. Prvi projektovani nosilac na putu je u trećem kolu David Gofan, koji bi u drugom kolu mogao da igra protiv Miomira Kecmanovića, ukoliko Srbin eliminiše Mihaila Kukuškina.

U četvrtfinalu moguće je da se pobednik ovog dela žreba sastane sa Aleksanderom Zverevim ili Bornom Ćorićem. Najbolje rangirani hrvatski teniser ima teškog protivnika na startu – Andreja Rubljova. Potom bi išao na pobednika meča Pelja – Milman, pre nego što bi se sastao sa Zverevim, koga do Ćorića deli pobednik duela Kajl Edmund – kvalifikant, prenose sportski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.