U trendu

Tim: Beograd odličan za povratak na teniski teren

BEOGRAD – Austrijski teniser Dominik Tim izrazio je danas posebno zadovoljstvo što se, posle duge pauze zbog povrede zgloba, vraća na teren ATP tura upravo u Beogradu.

Tim je, u izjavi novinarima posle žreba za „Serbia Open“, kazao da mu je ovo prvi ATP turnir posle 10 meseci pauze.

On je rekao da nije obratio pažnju na žreb, niti ko mu je protivnik, jer se raduje što ponovo može da stane na teren i igra ATP turnir.

Što se njegovog prvog protivnika tiče, Australijanca Džona Milmana, istakao je da je to dobar igrač, koji je potpuno spreman.

„Meni će ovo biti prvi ATP turnir posle 10 meseci. Srećan sam što se vraćam na teren i jedva čekam prvi meč. Nadam se da će tribine biti pune. Beograd je odlično mesto, a Serbia Open odličan turnir za povratak“, naglasio je Tim.

On je ukazao da je prvi put u Beogardu bio pre dve godine i da mu je drago što će upravo u tom gradu igrati prvi ATP turnir posle duge pauze.

Tim je istakao da je spreman, ali da mu nedostaju mečevi.

Podsetio je da je prvi put, posle povrede, zaigrao u Marbelji, a da je posle toga oboleo od korone, pa je tek pre par dana ponovo počeo da trenira.

„Nedostaju mi mečevi, tako da ne mogu još reći da već igram sa 100 odsto snage. Potrebni su mi mečevi, da igram svake nedelje. Na ovom turniru daću sve od sebe od prve do poslednje lopte“, najavio je austrijski teniser.

Ukazao je da mu je, pre dve godine, Novak Đoković pokazao Beograd, odlične restorane sa srpskom hranom i da je uživao, te da je to bio razlog što je želeo da se vrati.

Direktor turnira Đorđe Đoković rekao je da je počastvovan što je Tim izabrao Beograd da mu bude prvi ATP turnir posle duge pauze.

On je izrazio nadu da će Tim daleko proći, kao i srpski teniseri.

„Žreb je namestio da imamo srpski derbi u prvom kolu između Hamada Međedovića i Lasla Đerea, čiji pobednik će se sastati sa Novakom. Imamo čak šest naših tenisera u glavnom žrebu, što je velika čast. Zadovoljstvo mi je što možemo da ugostimo sve naše tenisere i veliki broj stranih, jakih igrača“, objasnio je on.

Đoković je izrazio žaljenje što su Gael Monfis i Borna Ćorić otkazali dolazak.

„Ali doveli smo takve igrače da turnir neće patiti zbog toga“, dodao je on.

Đoković je rekao da je sutra slobodan ulaz na kvalifikacione mečeve, a da su sledeći petak, subota, nedelja gotovo rasprodati.

Pozvao je ljubitelje tenisa da što pre kupe karte i podrže akciju „jedna karta, jedno drvo“.

Kaže da je Novak Đoković stigao u Beogard, a da će preostali teniseri stići do večeras.

„Svi su potvrđeni i stižu. Jako smo zadovoljni što su došli u Beograd“, rekao je on.

Kada je reč o Niku Kirijosu kazao je da on ne voli „šljakaste turnire“, ali da se vode pregovori sa njim za dolazak iduće godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.