U trendu

TK Crvena zvezda domaćin dva UTR profi turnira u Beogradu

BEOGRAD – Teniski klub Crvena zvezda biće domaćin dva međunarodna turnira za seniorke i seniore iz UTR serije sa nagradnim fondom 100.000 dolara, saopšteno je danas.

Turniri će biti održani u obe konkurencije od 10. do 23. aprila, a za šampionski trofej će se boriti 40 teniserki i tenisera.

UTR je uvodno takmičenje za velike profesionalne i čine ga igrači ranga od 200. do 1.000. na ATP i WTA listama.

„Sa zadovoljstvom možemo da potvrdimo da ćemo ove godine u našem klubu, Crvenoj zvezdi organizovati dva UTR turnira tokom kojih će takmičarima biti podeljeno 100.000 dolara. Nije lako doći danas do plasmana u glavna takmičenja velikih profi turnira jer su i same kvalifikacije pune igrača koji u svom vlasništvu imaju značajan broj bodova. Zato su ovi turniri od velikog značaja za takmičare koji rade na osvajanju prvih poena i koji su krenuli u svoju profesionalnu priču na teniskim terenima“, izjavio je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović, saopšteno je iz kluba.

Turnir će biti odigran po grupnom sistemu. Takmičeri će biti podeljeni u pet grupa po četiri tenisera. Najbolji iz svake grupe će biti polufinalisti i ući u borbu za titulu.

„Zvezda je oduvek bila mesto gde su re rađali igrači velikog kalibra, gde su se brusili i pripremali za profi izazove. Jedan od naših prioritetnih zadataka su turniri svih kategorija, kako domaće scene, tako međunarodne. Naredne dve nedelje tereni Zvezde će biti ispunjeni jakim takmičarskim tenisom i to je ono što nam je večni cilj i zadatak, što nas ispunjava i za to radimo neprestano celu godinu. Vredno je napomenuti da se ova takmičenja prenose lajv strimom u Americi i Aziji i da je prošle godine preko 70.000 gledalaca pratilo zanimljive mečeve“, istakao je, između ostalog, Vojinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.