U trendu

Transfer godine: Grizman može da ide, ali za 100 miliona evra

Leto je pred vratima, a time i početak prelaznog roka za fudbalere. Najveći evropski klubovi već su pripremili listu pojačanja, a među svim glasinama poslednjih meseci ističe se transfer koji bi mogao da sruši svetski rekord kojeg je prošle godine postavio Mančester Junajted dovođenjem Pola Pogbe iz Juventusa za više od 100 miliona evra.

Čini se da će i ovog leta rekord rušiti isti klub. Engleski i španski mediji danas javljaju da je Mančester prvi kontaktirao Atletiko Madrid i započeo pregovore oko dovođenja francuskog reprezentativca Antoana Grizmana.

Jedina prepreka je odštetna klauzula koja u Grizmanovom slučaju iznosi 100 miliona evra. Ko god je voljan da plati toliki iznos, može doći po francusku zvezdu.

Grizmanov savetnik Erik Olhats potvrdio je pregovore Francuza sa engleskim velikanima i otkrio da je Mančester u velikoj prednosti pred konkurencijom, kao i da su za Grizmana interes pokazali i Mančester Siti i Čelzi.

„Trenutno prikupljamo informacije o klubovima koji su pokazali konkretan interes. Postoji neizbežna klauzula od 100 miliona evra koja smanjuje broj kandidata. Imate Junajted, Siti, Čelzi, Barselonu i Real Madrid“, kaže Olhats, skaut koji je pomogao Atletiku da otkrije sjajnog francuskog reprezentativca.

Ove sezone Grizman je u 46 nastupa za Atletiko postigao 25 golova i 11 asistencija.

„Junajted nam se prvi javio i došao do nas, oni su najkonkretniji u svojim željama“, potvrdio je Olhats.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.