U trendu

Treći plivački maraton u nedelju na Adi Međici

BEOGRAD – Treći po redu Međunarodni beogradski plivački maraton održaće se narednog vikenda na Adi Međici, uz ucecšće više od 100 takmičara.

Maraton organizuje Udruženje Ljubitelji Save i Dunava Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, predvođni idejnim tvorcem i osnivačem Sašom Vasićem.

Plivači će se oprobati u dve trke – Prva trka, namenjena rekreativcima, pliva se nizvodno i dugačka je 1,5 km, dok je druga trka namenjena profesionalnim i polu profesionalnim plivačima i pliva se ceo krug oko Ade Međice, uzvodno i nizvodno u dužini od 2,5 km. Obe trke boduju se, kako u SRB Open Watter Cup-u tako i u GŠ Global Swime Series.

Učesnici plivačkog maratona biće podeljeni u 17 starosnih kategorija, najmlađi će se nadmetati u kategoriji od 10 do 12 godina, dok trenutno najstariji prijavljeni učesnik ima čak 80 godina. Maloletni takmičari mogu učestvovati isključivo uz saglasnost roditelja ili staratelja.

„Ovo je jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno, zbog čega predstavlja pravi izazov za učesnike, ali je ujedno i najbezbednija staza za takmičenje u Srbiji“, izjavio je Vasić, plivački maratonac sa iskustvom dugim preko 15 godina i prvi plivač koji je oplivao Adu Međicu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike