U trendu

Trinkijeri: Zvezda je i dalje favorit

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je sinoć posle pobede nad Crvenom zvezdom (70:67) za 1:1 u polufinalnoj seriji ABA lige da je kljucno to što su crno-beli zaustavili šutere velikog rivala, kome i dalje daje ulogu favorita.

„Čestitam igračima na važnoj pobedi u teškoj utakmici. Svaka utakmica u plej-ofu je druga liga. Prva utakmica je u napadu bila ‘plejstejšn’, a druga je bila fenomenalna. Dati koš ispod obruča je bilo zaista teško“, rekao je Trinkijeri novinarima posle meča.

On je dodao i da je njegov tim dobro igrao u odbrani.

„Bili smo bolji u odbrani, par detalja treba da sredimo, ali smo dobro čuvali njihove šutere. To je bilo kljucno. Mogli smo ranije da dobijemo utakmicu, ali mi smo takvi. Moramo nešto da zabrljamo. Ali kad imaš puno srca, onda ti se to oprašta“, rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak rekao je da je ekipa svojim radom zaslužila ovakav meč.

„Igrali su čvrsto, muški, tvrdo, borili su se do kraja. Znamo kako oni igraju, ali kako je sezona odmicala, približavali smo im se korak po korak. Meni je bilo važno da dobijemo ovu utakmicu, jer moja je ekipa ovo zavredila radom tokom cele sezone“, rekao je Trinkijeri.

Prema njegovim rečima, Zvezda je i dalje favorit.

„Nema više serije, sada jedna utakmica sve rešava“, zaključio je Trinkijeri.

Majstorica je na programu 6. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.