U trendu

U subotu Ε‘esto MMA prvenstvo Beograda

Šesto otvoreno MMA prvenstvo Beograda biće održano predstojeće subote na platou ispred őoping centra Delta Siti (City), saopőtili su danas organizatori.

UčeΕ‘Δ‡e na tom takmičenju potvrdilo je 30 klubova iz Srbije, Rusije, Crne Gore i Makedonije.

Program se sastoji iz dva dela. Od 10.00 do 20.00 biΔ‡e odrΕΎane borbe u amaterskoj konkurenciji, a centralni dogadjaj rezervisan je za večernji termin. Reč je o poluprofesionalnom MMA turniru na kojem Δ‡e se takmičari boriti za titule prvaka Beograda u nekoliko kategorija.

U amaterskom delu runde traju dva puta po tri minuta, takmičari nose zaőtitne kacige, gume za zube, rukavice i zaőtitu za potkolenice.

„Nije suΕ‘tina nasilje i tuča kako mnogi misle. Problem je Ε‘to su se ljudi ovde otudjili od sporta i zdravog ΕΎivota, zbog materijalnih ili emotivnih problema. Ovo je sport kao i svaki drugi. Karate na primer postaje olimpijski sport a mi se nadamo da Δ‡e uskoro to postati i MMA. Ima najava da bi to moglo da se dogodi veΔ‡ 2024. godine“, rekao je predsednik MMA saveza Beograda Stevan TuoviΔ‡.

On je dodao da u Srbiji ima 80 registrovanih MMA boraca od kojih Δ‡e njih 50 nastupati na ovom turniru.

Ulaz je slobodan, a besplatne karte svi zainteresovani mogu rezervisati i preuzeti na info pultu Delta Sitija, do 29. septembra, uz lični dokument. Broj ulaznica je ograničen, dodaju organizatori u saopőtenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoΕ‘alji komentar