U trendu

Udovičić: Nagrade isplaćene, obezbeđen novac za naredne

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da su svim sportisima isplaćenje novčane nagrade koje su zaslužili u prethodnom periodu i istakao da je obezbeđen novac i za buduće nagrade.

„U prethodnih par dana dosta se pričalo o slatkim temama, naši sportisti su nas obradovali u prethodnom periodu, a poslednji uspeh vaterpolista je napravio jedan ogroman pomak kada je reč o isplati priznanja i kada je reč vođenju brige o našim sportistima. Ono što je rečeno i urađeno“, rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u Palti Srbija.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je u nedelju obećao vaterpolistima da će nagrade za osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu u Kazanju dobiti u roku od sedam dana, podsetio je Udovičić i naveo da je na jučerašnjoj sednici Vlade usvojena odluka o isptali nagrada ne samo vaterpolistima, već svim sportistima.

„Na današnji dan se nikome ne duguje nijedan dinar. Svi sportisti su dobili svoje zaslužene nagrade, za ono što su učinili za Srbiju, za način na koji su nas predstavljali su nagrađeni po zakonu. Smatram da je novčana nagrada od 20.000 evra za košarkašice za evropsko zlato i 30.000 evra po glavi za vaterpoliste mnogo za Vladu Srbije, mnogo za današnje vreme, ali su oni to apsolutno zaslužili“, kazao je ministar sporta.

On je naveo da je 2015. godina najuspešnija za srpski sport, jer „toliki broj medalja nije viđen u srpskoj istoroji“.

„Ono što me posebno raduje jeste da smo tek na pola puta, da nas tek očekuju velika takmičenja… Obezbedili smo sredstva i za naredna takmičenja, za isplatu narednih nagrada. Lično sam kao sportista čekao godinu i po dana na isplatu nagrada i ono mogu da tvrdim da nijedan sportista neće čekati toliko“, rekao je Udovičić.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan potvrdio je da su vaterpolistima isplaćene nagrade.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Andrija Kleut naveo je da je, kada je reč o košarkašicama, novčano nagrađena ne samo medalja, već put kojim su košaršašice prošle od 2011. godine i došle do toga da postanu prvakinje Evrope.

„Nagrada jeste velika ali daje motiv svima da put do evropskog zlata donosi nagradu države. Želeo bih da čestitiam svima, pogotovo vaterpolistima na velikom uspehu koji daje dodatan motiv… Zahvaljujem se Vladi što unapred sprema nagrade, to je, ne samo motiv, već i obaveza da košarka donese još jedno evropsko zlato ove godine“, kazao je Kleut.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.