U trendu

Udovičić ugostio predsednika Svetske gimnastike

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije Morinarijem Vatanabeom i čelnim ljudima Gimnastičkog saveza Srbije.

Kako je saopšteno, oni su tom prilikom razgovarali su o daljoj popularizaciji gimnastike na globalnom nivou i animiranju sve većeg broja dece i mladih da se bave gimnastičkim sportom.

Udovičić je čestitao Vatanabeu na skorašnjem reizboru na mestu predsednika Međunarodne gimnastičke federacije i poželeo mu još puno uspeha u daljem radu.

Vatanabe boravi u Srbiji kako bi doprineo većem razvoju i afirmaciji srpske gimnastike, kako bi se što više dece i mladih uključilo u gimnastički sport.

Dodaje se da su teme sastanka bile i unapređenje infrastrukture gimnastičog sporta u Srbiji, kao i dalje usavršavanje stručnog kadra Gimnastičkog saveza Srbije, kako bi se što pre uspostavili puni kapaciteti za razvoj ovog sporta.

Tokom sastanka, sagovornici su razmatrali posebne uslove treniranja i takmičenja sa kojima se sportisti širom sveta suočavaju u toku pandemije i koji su sve koraci preduzeti kako bi se sport neometano razvijao na globalnom nivou.

Usaglasili su se da se do najboljih rezultata i napretka u sportu dolazi samo kada se izazovi rešavaju ujedinjeno i integrisanim pristupom.

Udovičić istakao je da Vlada Republike Srbije sistemski ulaže u razvoj i popularizaciju sporta kako bi se stvarali sve bolji uslovi za bavljenje fizičkom aktivnošću, sa posebnim naglaskom na animiranje sve većeg broja dece da se bave sportom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar