najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uefa: EP prošlo bez sumnji u nameštanje i nedozvoljeno kladjenje

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da je Evropsko prvenstvo u Francuskoj proteklo bez ijedne sumnje u nameštanje utakmica i nedozvoljeno kladjenje.

Uefa je navela da je pre Evropskog prvenstva u Francuskoj, održanog od 10. juna do 10. jula, uvela niz mera kako bi suzbila bilo kakvu zabrinutost oko neregularnosti.

Sudijama su tokom radionica pre turnira date smernice da im pomognu u suočavanju sa potencijalnim problemima, uključujući i mogući kontakt sa osobama u pokušajima da se nameste utakmice. Slične smernice dobili su i svi učesnici turnira pre dolaska u Francusku, dok je Uefa preko svog sistema za praćenje i otkrivanje prevara kod kladjenja proveravala nepravilnosti.

“Nisu se pojavile sumnje za bilo koju od 51 utakmice na turniru u Francuskoj. Veoma smo zadovoljni ishodom našeg programa koji je prvi put primenjen na Evropskom prvenstvu. U tesnoj saradnji sa francuskom policijom i ostalim zainteresovanim stranama, imali smo siguran fudbalski turnir, u smislu kladjenja. Analiza koju je sprovela posebna radna grupe Uefe pokazala je da su utakmice na Evropskom prvenstvu protekle bez ikakvih problema po pitanju integriteta”, navodi se u saopštenju Uefe.

Fudbalska reprezentacija Portugala osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je posle produžetaka pobedila domaćina Francusku sa 1:0.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike