U trendu

Uskoro završetak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona

SUBOTICA – Ministarstvo sporta Srbije saopÅ¡tilo je da se uskoro zavrÅ¡ava joÅ¡ jedan u nizu projekata na poboljÅ¡anju sportske infrastrukture u Srbiji – na Gradskom stadionu u Subotici, koji je izgrađen 1936. godine a renoviran 1978. godine, za mesec dana biće gotovi radovi na rekonstrukciji atletske staze, svlačionica i sanitarnih prostorija.

„Nakon 40 godina Subotičani će dobiti prelep renoviran stadion, jedan od najmodernijih u Srbiji i regionu, renoviranu atletsku stazu koja ispunjava zahteve međunarodne atletske federacije za takmičenja međunarodnog ranga. Staza će imati osam traka za trčanje, kompletno nova atletska boriliÅ¡ta za daljinske skokove, jamu za stipl i krugove za bacanja, uz kompletnu zamenjenu travu sa drenaÅŸom“, kaÅŸe se u saopÅ¡tenju.

Navodi se i da se u svlačionicama i sanitarnom čvoru završava zamena svih podnih i zidnih obloga, unutrašnjih instalacija vodovoda i kanalizacije, a urađena je i zamena spoljnog voda kanalizacije do postojećeg sabirnog, revizionog šahta.

Za potrebe renoviranja ovog stadiona Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je 67.040.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.