U trendu

Vajda: „Nisam očekivao da osvoji Vimbldon – najveće iznenađenje otkad radim sa Novakom“

Vajda se nedavno ponovo priključio Novakovom timu, posle nekoliko godina pauze, i srpski teniser je odmah zaigrao „kao nekada“. Neodstajali su Marjan i kondicioni trener Gebhart Fil-Grič Novaku, i na privatnom, a itekako na profesionalnom planu, i on je svestan da je sa njima dvojicom u timu sve mnogo bolje, prenosi B92.net.

View this post on Instagram

Back to @wimbledon business 🌱🎾

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

„Veoma sam zahvalan Marjanu i Griču što su mi se vratili. Posle godinu dana pauze u radu sa njima, oni su ostavili sve što su radili u međuvremenu da bi mi se vratili i pomogli mi da budem gde sam trenutno, što je veoma lepo od njih. Mnogo volim te momke“, glasila je izjava Novaka Đokovića posle osvajanja Vimbldona, kada je i potvrdio da će sa Austrijancem i Slovakom raditi barem do kraja godine, prenose sportski mediji.

Nije se znalo šta očekivati od Novaka Đokovića. Stvari su izgledale bledo posle Indijan Velsa i Majamija, na šljaci je kakva-takva dobra igra došla tek u Rimu, a posle ispadanja od Marka Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa javnost je ostala podeljena.

„Otkad smo počeli ponovo da radimo zajedno, svaki dan sam sumnjao u njega. Nisam mogao da se vratim u prošlost i dovučem tog Novaka u sadašnjost, već da ‘napravim’ novog. Bio sam kritičan, negativan, a ja nisam takva osoba. Za mene je ovo što se desilo stvarno nepojmljivo“, izjavio je Marjan Vajda.

Vajda je sumnjao, nije verovao u ovako brz povratak u sam teniski vrh.

„Nisam očekivao da osvoji Vimbldon, to je bilo najveće iznenađenje otkad radim sa Novakom. Otkad smo počeli da radimo zajedno očekivao sam da postane Broj 1, da će osvajati Grend slemove, ali ovo nisam. Kvins (poraz u finalu od Čilića) mu je mnogo pomogao i dao mu samopouzdanje, ali on je uvek sumnjao u svoj učinak na Vimbldonu“, rekao je Vajda, preneo „Sport360“.

Ako sam Novak nije znao kako će proći na Vimbldonu, dok čak ni Vajda nije verovao u titulu, jasno je koliki osećaj uspeha je titula na trećem Grend slemu sezone za srpskog tenisera.

„Mislim da je najviše napredovao u servisu i riternu, to je bilo stvarno fantastično. U Parizu nije pogađao riterne kako zna i ume, ali na Vimbldonu je sve ‘kliknulo’. Nisam verovao ni u pobedu protiv Rafe u polufinalu, jer je Nadal sa većom mentalnom snagom došao u taj duel. Ali, u petom setu je Novak pokazao neverovatnu psihičku spremu“, dodao je Vajda.

„Fantastično je kako se nosio sa pritiskom, stvarno fantastično. Dugo nije imao susret sa protivnicima renomea Nadala. Ne znam kako je uspeh, ali jednostvano je našao način da veruje u sebe i da sve to izgleda jednostavno. Kontrolisao je svoju igru i jednostavno, dogodilo se to što se dogodilo“, izjavio je iznenađeni Vajda.

Vajda ostaje skroman, ne želeći da preuzme sve zasluge za Novakov povratak u sam teniski ‘krem’.

„Uf, ne znam sve to. Sa mnom ima neku rutinu, donosim mu smirenost, pozitivnost i veru u to što radi. To vidim u njegovim očima“, dodao je bivši teniser.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar