U trendu

Valverde: Izvinjavam se predsedniku i narodu Urugvaja

MONTEVIDEO – Fudbaler Real Madrida i urugvajske reprezentacije Federiko Valverde, izvinio se danas narodu Urugvaja i predsedniku te zemlje Luisu Lakalje Pouu.

Valverde (24) se našao na udaru javnosti u domovini jer je na prijateljskoj utakmici protiv Paname, u kojoj je Urugvaj slavio sa 5:0, propustio da se nađe na zajedničkoj fotografiji sa predsednikom Pouom.

Dok su se njegovi saigrači fotografisali, Valverde se u pozadini istezao i nameštao štucne, pa su mnogi njegovo ponašanje shvatili kao bojkot i isticanje političkog stava.

Vezista Reala demantovao je te navode i rekao da mu je žao sto je ispalo da ne želi da se slika sa predsednikom.

„Nisam ranije progovorio jer sam smatrao da ne moram da objašnjavam svoje postupke na fudbalskom terenu, ali nakon nekoliko dana i mnogo kritika, osećam obavezu da sednem i napišem ovo sa suzama u očima. Uvek sam bio skroman tip. Nikad nisam povisio ton i nikad nisam imao problema ni sa kim. Kad god mogu, pokušavam da ostanem neprimećen iz jednog jednostavnog razloga – živim samo za fudbal. Ovaj put me fudbal izigrao. Istina je da sam se istezao. Istina je da sam nameštao čarape, ali istina je i da nisam obraćao pažnju u trenutku fotografisanja. Bio sam mislima u utakmici i moja glava je samo htela da igra fudbal. Napustio sam Urugvaj kao dete, ali nikad nisam zaboravio gde sam rođen. Volim svoju zemlju i zbog toga znam da zaslužuje moje izvinjenje“, napisao je Valverede na svom Instagram profilu i dodao:

„Izvinjavam se. Izvinjavam se onima koji misle da ne poštujem predsednika. Izvinjavam se onima koji misle da ne poštujem našu zastavu. Izvinjavam se onima koji su se uvredili i misle da zauzimam politički stav. Izvinjavam se i hvala vam“.

Valverde je za A selekciju Urugvaja debitovao 2017. godine, a odigrao je 42 utakmice i postigao četiri gola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar