U trendu

Van Averme pobedio u petoj etapi Tura i preuzeo žutu majicu

Belgijski biciklista Greg van Averme iz BMC rejsing tima (BMC Racing) pobedio je danas u petoj etapi Tur de Fransa od Limoža do Le Liorana, a ujedno je preuzeo i žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Van Averme je prvu brdsku etapu ovogdišnjeg Tura dugu 216 kilometara završio u vremenu od pet sati, 31 minut i 36 sekundi.

Belgijski biciklista se još u ranoj fazi etape, s još osmoricom takmičara, odvojio od peletona. On je pred poslednji uspon krenuo u samostalni napad, pošto je na 17 kilometara pre cilja pobegao sunarodniku Tomasu de Gentu iz tima Loto Sudal.

Gent je etapu završio na drugom mestu sa dva minuta i 34 sekunde zaostatka, dok su Poljak Rafal Majka i Španac Hoakim Rodriges kroz cilj proš pet minuta i četiri sekunde iza pobednika.

Dosadašnji lider u generalnom plasmanu, Slovak Peter Sagan iz Tinkofa, današnju etapu završio je sa 23 minuta i 45 sekundi zaostatka.

Van Averme, koji je pre trke imao 18 sekundi zaostatka za Saganom, sada ima pet minuta i 11 sekundi više od prvog pratioca iz Etiks-Kvik stepa Žilijana Alafilipa, dok je Španac Alehandro Valverde iz Muvistara treći sa pet minuta i 13 sekundi zaostatka. 

Šesta etapa voziće se sutra od Arpažon sur Sera do Montubana u dužini od 190,5 kilometara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar