U trendu

Van la Para: Zvezda izazov i najbolji izbor

BEOGRAD – Novi fudbaler Crvene zvezde Holanđanin Radživ Van la Para izjavio je danas da je posle tri godine u Hadersfildu želeo novi izazov u karijeri i da je siguran kako je dolaskom u Beograd napravio pravi izbor.

„Lep period je ostao iza mene u Hadersfildu, imao sam sjajan odnos sa navijačima, uvek su bili dobri prema meni. Igrali smo Premijer Ligu, ali posle tri godine provedene tamo osetio sam da mi je potreban novi izazov u karijeri. Zvezda je za mene pravi izbor što se toga tiče i nadam se da ću postići što bolje rezultate“, rekao je Van la Para na promociji na stadionu Rajko Mitić.

Otkrio je i razloge zbog čega je izabrao baš Crvenu zvezdu za novi stepenik u karijeri.

„Glavni motiv za dolazak u Crvenu zvezdu je Liga šampiona. Kao fudbaler želim da se takmičim u najjačem takmičenju, a to je Liga šampiona. Želim da igram sa najboljima, ali i protiv najboljih i zato sam došao ovde“.

On je dodao da nije mnogo znao o klubu, ali čim je čuo da postoji interesovanje Crvene zvezde istražio je sve.

„Imam prijatelja Srba u Holandiji koji su mi preneli dosta lepog o Zvezdi, tako da sam srećan što sam došao u klub sa tako velikom tradicijom. Čuo sam mnogo toga i o večitom derbiju, najvećoj utakmici u srpskom fudbalu. O ostalim klubovima ne znam mnogo, ali želim da naučim. Nema lakih protivnika. Nikada nije tako lako postizati golove na svakom meču, a to je ono što i sam želim“

Izneo je i očekivanja pred meč sa Bajernom u prvom kolu Lige šampiona.

„Potpuno sam spreman za sve izazove koji me očekuju. Na šefu stručnog štaba je da odredi da li sam mu potreban ili ne, dok je na meni da radim što više i bolje i siguran sam da će rezultati biti odlični“, zaključio je Van la Para.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.