U trendu

Vaser: Ferarijev uspeh u Melburnu pokazao da će Red Bul grešiti ako je pod pritiskom

Direktor Ferarija Frederik Vaser rekao je da uspeh njegove ekipe u prošloj trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije pokazao da je veća verovatnoća da će Red Bul praviti greške kada je pod pritiskom.

Vozač Ferarija Karlos Sainc pobedio je prošle nedelje u trci u Melburnu, a njegov timski kolega Šarl Lekler zauzeo je drugo mesto. Trostruki uzastopni svetski šampion iz Red Bula Maks Verstapen je zbog problema sa kočnicama odustao gotovo na početku trke i prekinuo je niz od devet pobeda.

„Mislim da je to bio dobar dokaz da kada sve sklopimo, a nisam siguran da ćemo to moći da uradimo svakog vikenda, možemo da ih stavimo pod pritisak. A kada su pod pritiskom, praviće više grešaka. Moramo da nastavimo u tom pravcu. Mi smo mnogo sigurniji da možemo da upravljamo, od prvog kruga, prvog dana, bili smo tu, bili smo uspešni i bilo je prilično glatko i u takvoj situaciji radimo najbolje što možemo da napravimo najbolji bolid“, rekao je Vaser, preneo je Skaj.

Lekler se primakao vodećem Verstapenu na četiri boda u konkurenciji vozača, a Sainc bi najverovatnije preuzeo vođstvo da je učestvovao u trci u Saudijskoj Arabiji, koju je propustio zbog operacije slepog creva. Španac je u prvoj trci u Bahreinu zauzeo treće mesto iza dvojca Red Bula Verstapena i Serhija Peresa, a Lekler je bio treći u Džedi.

Vaser smatra da je iz ovogodišnjeg bolida lakše izvući potencijal nego iz prošlogodišnjeg.

„Napravili smo ogroman korak. Auto je mnogo lakši za vožnju, mnogo lakše ga je pročitati i za vozače. Inače, mnogo je lakši za razvoj. To je verovatno najveći korak koji smo napravili u odnosu na prošlu sezonu, da imamo nešto što ne možemo lako da upravljamo, ali da možemo dobro da pročitamo bolid prilično rano tokom vikenda“, naveo je Vaser.

„Pouzdanje je veliki deo rezultata u našem poslu, mislim da gradimo samopouzdanje poslednjih mesec dana, ali to je već bio slučaj u poslednjem delu prošle sezone“, dodao je direktor italijanske ekipe.

Sezona u Formuli 1 nastavlja se 7. aprila trkom za Veliku nagradu Japana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.