U trendu

Vatreni poljubac Mesija i Ronalda na naslovnoj strani čuvenog magazina (foto)

Na naslovnoj strani najuglednijeg fudbalskog časopisa na svetu, Frans fudbal, našli su se Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, ali ne onako kako smo do sada navikli da ih viđamo.

Dva najbolja fudbalera sveta krasila su nebrojene naslovne strane, bilo da je reč o montažama, grafikama ili njihovim zajedničkim fotografijama, ali nikada nisu na ovako prestižnom mestu bili prikazani na ovaj način.

Frans Fudbal iskoristio je crtež uličnog umetnika pod pseudonimom Tvboy, nastao pre dve godine. Umetnik je par dana pre El Klasika, u centru Barselone na Katalonskom trgu na kiosku nacrtao poljubac Argentinca i Portugalca.

Poznata ilustracija iskorišćena je sada za najavu teme broja: bitka za tron najboljeg fudbalera, o čemu govore velikani Stoičkov, Papin, Karager, Roben, Tardeli i Lam.

Ronaldo danas, za razliku od 2017., ne igra u Realu, već je u Juventusu, klubu čiji je dres iste boje kao onaj prikazan na crtežu.

Očigledno inspirisan Benksijem, najpoznatijim uličnim umetnikom i satiričarem, odnosno njegovim delom „Policajci se ljube“ (Kissing Coppers) u Brajtonu, Tvboy je prikazao dvojicu najboljih i najpoznatijih fudbalera sveta kako loptu i rivalitet ostavljaju po strani da bi razmenili nežnosti na terenu.

Tajming za ovakvo delo nije mogao biti bolji, a crtež, kao i sva prava strit art dela, nastao pod okriljem mraka, a već idućeg jutra očekivano je postao veliki hit, izazvavši podjednako i oduševljenje i kontroverze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.